De huid krijgt dagelijks veel te verduren. De huid krijgt onder andere te maken met de zon, verschillende weersomstandigheden en ook slechte gewoontes. Naarmate we ouder worden, zal iedereen te maken krijgen met rimpels en een verandering van de huid. Maar hoe de huid eruit zal zien wanneer we ouder worden is afhankelijk van verschillende factoren. Jouw levensstijl, jouw voeding, erfelijkheid en slechte gewoontes hebben hier allemaal invloed op! Rook jij? Dan is de kans groot dat jij vroegtijdige rimpels zult krijgen. Maar wat gebeurd er eigenlijk met de huid naarmate we ouder worden? En kunnen we hier iets aan veranderen?

1. De huid wordt droger

Wanneer we ouder worden, is de kans groot dat de huid droger zal worden. Je zult sneller last krijgen van huidschilfers en deze droogheid kan ook zorgen voor veel jeuk. Dit wordt veroorzaakt doordat de huid, naarmate we ouder worden, minder natuurlijke hydraterende oliën produceert.

Gelukkig is hier een makkelijke oplossing voor te bedenken! Het gebruik van de goede hydraterende huidverzorging kan het probleem voor velen al oplossen. Daarnaast wordt aangeraden om niet te heet te douchen, het hete water zorgt er namelijk voor dat de huid sneller uitdroogt.

2. De huid wordt dunner

Misschien is het je wel eens opgevallen, dat sommige oudere mensen zo een dunne huid hebben dat deze bijna doorzichtig lijkt! Wanneer je ouder wordt, wordt de huid dunner waardoor bijvoorbeeld de aderen goed zichtbaar zijn. Dit wordt deels veroorzaakt doordat de huid een deel van zijn vetlaag onder de epidermis (de buitenste laag van de huid) verliest. Een andere oorzaak is een langzame cel vernieuwing bij ouderen.

Het is belangrijk dat je de huid goed verzorgt om haar gezond te houden! Daarnaast is een goede bescherming tegen de zon essentieel om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen!

3. De huid begint te hangen

De zwaartekracht heeft ook invloed op de huid. Daarnaast wordt een hangende huid veroorzaakt door de vermindering van vet in de huid, vermindering van collageen en elastine. Dit is vooral zichtbaar bij de huid in het gezicht.

Voorkom een hangende huid door de huid goed te verzorgen. Het is belangrijk dat je hier al jong mee begint, en niet pas wanneer je last krijgt van een hangende huid!

4. De huid krijgt ouderdomsvlekken

Wanneer je de 40 en 50 bereikt, is er een grote kans dat je nieuwe plekjes pigmentatie op de huid verschijnt. Deze worden ouderdomsvlekjes of pigmentvlekken genoemd. Deze plekjes verschijnen op de plekken van de huid die het meeste zijn blootgesteld aan zonlicht. Het gebruik van een zonnebank kan het ontstaan van deze plekjes versnellen.

Het is dus erg belangrijk dat je de huid goed beschermd tegen de zon, ook als deze niet schijnt!

5. De huid ontwikkelt rimpels

De meest bekende vorm van huidveroudering: rimpels. Vanaf ongeveer je twintigste, worden rimpels zichtbaar als gevolg van het bewegen van de spieren en de huid. Vanaf je dertigste zul je zien dat rimpels dieper worden rond de ogen. Vooral bij mensen die veel zijn blootgesteld aan de zon. Vanaf ongeveer je veertigste zullen er ook lijntjes verschijnen rond de bovenlip. Mensen die roken zullen dit zelf sneller zien! En vanaf je vijftigste worden de rimpels steeds duidelijker en zal de huid gaan hangen. Wanneer je vroeger niet goed voor je huid hebt gezorgd, zul je dit ook zien aan de huid.

Het is namelijk erg belangrijk dat je de juiste huidverzorging gebruikt, die bij jouw huidtype past. Met de goede huidverzorging kun je namelijk vroegtijdige huidveroudering voorkomen! En bij onze salon in Aalsmeer helpen wij jou graag op weg! Kom bij ons langs voor een op maat gemaakt advies op het gebied van huidveroudering of anti-aging. Neem contact op, of kijk eerst op onze website voor meer informatie over onze salon.

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit