Wanneer het aankomt op jouw beauty routine, is slaap misschien wel het belangrijkste punt. Wanneer je slaapt herstelt het lichaam zichzelf en dat zal leiden tot veel voordelen voor jouw uiterlijk. Het belangrijkste is dat jij genoeg uren slaap krijgt (ongeveer 7 tot 9 uur), elke nacht.

Wanneer je minder dan 6 uur slaapt per nacht, dan zal dat waarschijnlijk effect hebben op jouw uiterlijk. Probeer dan eens 1 tot 3 uur meer te slapen, en je zal in een paar dagen al verbeteringen zien van de huid. Houd je dat vol, dan zullen mensen na twee tot drie weken kunnen zien dat jij beter slaapt door jouw uitstraling. Er zijn vele voordelen van genoeg slaap. In deze blog geven wij er vijf.

De voordelen van genoeg slaap:

Slaap heeft vele voordelen, wist jij deze vijf beauty voordelen van voldoende slaap al?

  1. Minder rimpels – Een gebrek aan slaap is een van de oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. Wanneer je slaapt maakt de huid nieuw collageen aan, wat een slappe huid voorkomt. Een huid met veel collageen is voller en er zullen minder snel rimpels ontstaan. Wanneer je maar 5 uur per nacht slaapt kan ervoor zorgen dat je twee keer zo snel rimpels krijgt, dan als je een normale nachtrust hebt.
  2. Stralende teint – Wanneer je slaapt krijgt de bloedsomloop een boost, wat ervoor zorgt dat je met een gezonde gloed wakker wordt. Wanneer je te weinig slaapt kan het zijn dat je er grauw uitziet.
  3. Minder donkere kringen – Wanneer je te weinig slaapt zullen er donkere kringen rond de ogen komen en zullen de ogen vaak ook opzwellen. Kringen rond de ogen zijn vaak het eerste teken van vermoeidheid.
  4. Gezonder haar – Niet alleen de huid wordt er beter van, maar ook het haar. Haar verlies, het breken van het haar en zelfs de groei van het haar kan worden beïnvloed door een gebrek aan slaap.
  5. Producten werken beter – Ja, je leest het goed, ook jouw huidverzorgingsproducten zullen beter werken. De bloedsomloop is meer consistent, waardoor de verzorgende ingrediënten beter kunnen worden opgenomen.

Institut Esthetique – Aalsmeer

Bij ons instituut staat huidverbetering centraal. Al onze producten helpen bij het verzorgen van de huid, wij willen de klanten alleen het beste bieden. Ben jij benieuwd wat er het beste bij jouw huidtype past? Maak dan een afspraak of kom even langs, en onze specialist zal jou dan een advies geven. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie over onze salon!

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit