Wat is rosacea eigenlijk en hoe behandel je rosacea eigenlijk. In deze blog lees je alles wat je moet weten over de huidaandoening rosacea:

1. Sommige mensen hebben een grotere kans om rosacea te krijgen

Over het algemeen komt dit huidprobleem voor bij mensen tussen de 30 en 60 jaar. Het komt over het algemeen vaker voor bij vrouwen dan mannen en uit zich vaak met roodheid in het gezicht. In het begin zal deze roodheid alleen soms verschijnen, maar na een tijdje kan de roodheid aanhouden. Mensen met een lichte huid hebben een grotere kans om dit te krijgen. Vaak wordt de roodheid erger na bijvoorbeeld beweging, het drinken van alcohol of veel stress.

2. De precieze oorzaak is onbekend

Er zijn veel theorieën over het ontstaan van rosacea. Zwakke bloedvaten, genen, en ga zo maar door. Maar de precieze reden is onbekend. Veel mensen hebben nog nooit van deze huidaandoening gehoord, maar toch is het een vrij gewoon huidprobleem. Uit een Brits onderzoek is gebleken dan ongeveer 1 op de 600 mensen last hebben van dit huidprobleem.

3. Momenteel is er geen geneesmiddel

Het is al erg genoeg om de diagnose te krijgen dat je een huidprobleem hebt, dit maakt het zeker lastig omdat er geen genezing voor is. Gelukkig zijn er wel manieren om deze huidconditie onder controle te houden en de huidconditie te verbeteren. Bij onze salon werken wij vooral met Céll Fùsion C als het gaat om deze huidproblemen. De producten van Céll Fùsion zijn speciaal ontworpen voor zelfs de meest gevoelige huid. Onze specialist kan jou adviseren over de beste behandeling en huidverzorging voor een huid met rosacea.

4. Het is niet hetzelfde als acne

Ook al kunnen de blaartjes op acne lijken, zijn de oorzaken en dus ook de behandeling van deze huidproblemen compleet verschillend. Symptomen van rosacea zijn onder andere: gevoeligheid van de huid, roodheid, blozen, warm gevoel en kleine rode bultjes. Bij sommige mensen gaat dit gepaard met couperose. En acne is een veelvoorkomend huidprobleem dat bestaat uit een combinatie van mee-eters, whiteheads en puistjes wat gewoonlijk begint tijdens de pubertijd.

5. SPF is jouw nieuwe beste vriend

Het is erg belangrijk om dagelijks zonnebrand te gebruiken om een huidconditie als rosacea onder controle te houden. UV-straling is een veel voorkomende trigger van rosacea. Zorg ervoor dat je een zonnebrand kiest die de huid zowel tegen UVA en UVB straling beschermt.

Institut Esthetique Aalsmeer

Bij onze salon in Aalsmeer (dichtbij de Kwakel en Kudelstaart) staat huidverbetering en huidverzorging centraal. Wij helpen mensen graag van hun huidproblemen af. En hoewel rosacea niet kan worden genezen kan het zeker wel worden verbeterd. Maak een afspraak bij Institut Esthetique voor een gratis huidanalyse, of neem contact op voor meer informatie.

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit