Als je ooit een puistje hebt gehad, dan weet je hoe frustrerend het is om een oplossing te vinden. Er zijn veel acne producten te vinden en soms kan dit overweldigend zijn. Want welk product werkt nou echt? En wat kan ik eigenlijk nog meer doen om acne te voorkomen, of te verhelpen? Er is zoveel informatie te vinden op het internet over acne, maar welke informatie is nou echt waar? Ondertussen is het erg lastig om te weten wat je nou wel en niet moet geloven. Daarom ben ik voor jou op onderzoek gegaan naar de mythes en feiten omtrent acne, wat moet je wel geloven en wat is zeker niet waar?

1. Alleen tieners krijgen acne – MYTHE

Veel mensen denken dat acne alleen voorkomt bij tieners, die te maken met hormoonschommelingen tijdens de puberteit. Jammer genoeg is dit niet waar! Ook volwassenen kunnen namelijk acne krijgen. Volwassenen kunnen twee types acne krijgen. Het eerste type is acne die ze eigenlijk al sinds tiener zijnde hebben en welke je als volwassene nog steeds hebt. Daarnaast hebben sommige volwassenen ook last van acne die pas ontstaat vanaf ongeveer hun 25e levensjaar.

2. Vrouwen zijn gevoeliger voor acne dan mannen – FEIT

Acne komt bij volwassenen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Ongeveer 10 tot 20 % van de vrouwen hebben last van acne wanneer zijn volwassen zijn, in vergelijking met ongeveer 3 % van de mannen. Dit komt omdat vrouwen gevoeliger zijn voor hormonale veranderingen.

3. Vermijd make-up – MYTHE

Er is geen rede om make-up geheel te vermijden. Veel mensen voelen zich zelfverzekerder als ze hun puistjes kunnen camoufleren. Kies wel voor de juiste producten, neem bijvoorbeeld Youngblood Cosmetics. Dit is een mineraal make-up merk dat de huid laat ademen en op deze manier verstopte poriën voorkomt. En vergeet daarnaast niet om al jouw make-up eraf te halen voordat je gaat slapen!!

4. Acne is genetisch bepaald – FEIT

Genen spelen een belangrijke rol in het ontstaan van acne. Wanneer jou ouders last hebben gehad van acne, is de kans groot dat jij hier ook last van krijgt. Bedankt hé, mam en pap!!

5. Door het eten van chocolade krijg je acne – MYTHE

De rol van chocolade en zijn effecten op acne blijft nog steeds controversieel. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat chocolade acne niet veroorzaakt. De suiker en de melkproducten in de chocolade kunnen helaas wel bijdragen aan de vorming van acne. Dus als je zeker wilt zijn dat je geen acne krijgt, stap dan over op pure chocolade!

6. Je levensstijl heeft invloed op acne – FEIT

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar je dieet en het ontstaan van acne. Je dieet kan inderdaad invloed uitoefenen over het ontstaan van acne. Zoals hierboven ook vermeld, kunnen producten zoals melk invloed uitoefenen op het ontstaan van acne. Daarnaast oefent stress ook invloed uit op de huid, probeer stress daarom zo veel mogelijk te vermijden!

7. Acne is besmettelijk – MYTHE

Acne is niet besmettelijk en kan niet van één persoon naar de andere verspreiden. Ook al heeft de acne bacterie een grote rol on de ontwikkeling van acne, het kan niet worden overgedragen zoals vele andere bacteriële infecties. Het is niet aan te raden om een handdoek of kussen te delen met iemand die veel last heeft van acne, om hygiënische redenen.

8. Knijp je puistjes niet zelf uit – FEIT

Het is niet aan te raden om aan je puistjes te pulken, te krabben of je puistjes uit te knijpen. Dit kan er allemaal toe leiden dat de huid wordt beschadigd en dat je er misschien zelfs pigmentvlekjes of littekens aan overhoudt.

Institut Esthetique – Aalsmeer

Daarnaast is goede huidverzorging ook belangrijk bij het voorkomen van en verhelpen van acne. Door middel van de juiste producten of behandelingen tegen acne kunnen wij jou helpen om jouw acne te verminderen. Meer info? Neem dan contact op met onze specialiste.

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit