Het festivalseizoen is weer begonnen… dat betekent; muziek, vrienden en gezelligheid in de zon. Wie houdt er nou niet van? Maar uren in de zon, eindeloos feesten en een gebrek aan slaap kunnen echt hun tol gaan eisen op de huid. Maar maak je geen zorgen want met deze tips kan je de huid alsnog verzorgen. Volg deze tips om de huid gezond en gehydrateerd te houden tijdens het festival en als je thuis komt. Je huid moet er voor de foto’s natuurlijk wel goed uitzien, dus vergeet het niet!

Vind je het, net zoals ik, vervelend om de hele dag met een tasje rond te lopen? Neem dan gewoon een kluisje samen met je vrienden, om belangrijke spullen en je huidverzorging in te bewaren. Zo hoef je niet met een tasje rond te lopen, maar kan je de huid wel goed verzorgen.

Tijdens het festival

Het belangrijkste is dat je de huid goed beschermt tegen schadelijke UVA/UVB straling, gedurende de gehele dag. Vergeet daarom je zonnebrand niet, hiermee zal je de huid ook gehydrateerd houden. Er wordt aangeraden om de zonnebrand elke 1,5 uur opnieuw aan te brengen. Naast zonnebrand is het ook lekker om een toner mee te nemen. Hiermee kan je een vermoeide huid weer verfrissen. Daarnaast vind ik het altijd lekker om een lippenbalsem mee te nemen. Door de zon drogen mijn lippen vaak snel uit en dan is een lippenbalsem goed om de lippen te verzorgen. In je tasje kan je dan ook eventueel make-up meenemen, zodat je deze tijdens de dag bij kan werken. Ik vind het altijd fijn om mijn eyeliner mee te nemen. Gebruik de minerale make-up van Youngblood Cosmetics, zodat de huid kan blijven ademen en niet zal verstoppen. Daarnaast biedt de make-up van Youngblood ook nog eens bescherming tegen de zon (maar vergeet niet om alsnog zonnebrand te gebruiken!).

Na het festival

Tijdens het festival zal de huid wel wat te verduren hebben gehad, het is daarom belangrijk om de huid na het festival even extra te verzorgen. Doe na het festival daarom een heerlijk hydraterend masker op, zodat jij zelf en je huid even kunnen ontspannen. Gebruik een goede reiniging om de hele huid en het gezicht schoon te maken. Hierdoor kun je al het zweet en vuil van je huid afhalen. Daarnaast kun je natuurlijk weer doorgaan met jouw normale routine, zodat je de huid gezond houdt.

Heb je nog meer vragen over het verzorgen van de huid tijdens een festival? Neem dan contact op met ons schoonheidsinstituut in Aalsmeer. Onze specialiste zal je adviseren over welke huidverzorging het beste bij jouw huid past. Zodat jouw huid er zowel tijdens als na het festival gezond en mooi uitziet! Wanneer staat jouw festival gepland?

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit