Huidverzorging voor mannen is heel anders dan huidverzorging voor vrouwen. Het is daarom belangrijk dat mannen ook speciale huidverzorgingsproducten gebruiken, die bij hun huid past. Mannen moeten dagelijks uitkijken voor wondjes door het scheren of ingegroeide haren. De huidverzorgingsmerken La Colline en Murad Skincare hebben een lijn speciaal ontworpen voor mannen. Die de mannenhuid goed verzorgen. In deze blog zullen we ons meer verdiepen in het huidverzorgingsmerk Murad! De producten uit de mannenlijn van Murad zijn speciaal ontworpen voor vóór en ná het scheren. Maar waarom hebben mannen andere huidverzorging nodig dan vrouwen? Kunnen ze niet gewoon dezelfde producten gebruiken?

Mannenhuid

Zoals je hierboven kunt lezen is huidverzorging voor mannen anders dan voor vrouwen, omdat de huid van mannen andere behoeftes heeft. Maar waarin verschilt de huid van de man en de vrouw? Ten eerste is de huid van een man gemiddeld 25% dikker dan die van een vrouw. Daarnaast hebben mannen natuurlijk gezichtshaar en vrouwen niet. Haarzakjes geven de huid meer structuur, waardoor rimpels voorkomen kunnen worden! Als laatste is de huid van een man over het algemeen vetter dan die van een vrouw. Mannen zijn daarom kwetsbaarder voor acne uitbraken en verstopte poriën.

Huidverzorgingstips

Volg de volgende stappen om wondjes en ingegroeide haren te voorkomen:

Stap 1: Exfoliërende scrub
Gebruik een exfoliërende scrub. Hierdoor worden dode huidcellen verwijdert en worden verstopte poriën schoongemaakt. De huid zal zacht en soepel aanvoelen.

Stap 2: Cleansing shave
Gebruik daarna een cleansing shave. Dit is een reiniging en scheerschuim in één. Hiermee bereid je het gezicht voor op het scheren. De huid zal gladder zijn, waardoor het scheermes makkelijker over het gezicht glijd.

Stap 3: Razor burn rescue
Gebruik een crème die de strijd aangaat tegen wondjes door het scheren, irritaties door het scheren en ingegroeide haren. De huid wordt gevoed met helende antioxidanten, die roodheid en ontstekingen verminderen.

Stap 4: Face Defense
Na het scheren is het belangrijk om de huid nog te verzorgen. Gebruik de Face Defense, dit is een moisturizer, die de huid voedt. De crème beschermt de huid daarnaast tegen vrije radicalen en UVA en UVB straling.

Institut Esthetique Aalsmeer

Bij Institut Esthetique in Aalsmeer werken wij alleen met de beste huidverzorgingsmerken, zoals Murad Skincare. Ben jij benieuwd welke huidverzorgingsproducten bij jouw huid passen, neem dan contact op met onze specialiste. Onze specialiste adviseert je graag over welke huidverzorging bij jouw huidtype past. Ook als je last hebt van een bepaald huidprobleem, helpen we jou daar graag vanaf! Neem nu contact op of maak meteen een afspraak.

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit