Het nieuwe seizoen is natuurlijk begonnen en dat betekent een aantal veranderingen in de natuur. Het zal (hopelijk) weer wat warmer worden en de bloemetjes en bomen zullen weer opbloeien! Maar de lente betekent niet alleen een verandering voor de natuur, maar ook voor jouw huidverzorgingsroutine. Bij andere weersomstandigheden heeft de huid ook andere behoeften. Lees hier 5 veranderingen die je moet ondergaan bij deze seizoenswissel:

1. Start scrubben

In de winter heeft de huid veel te verduren: sneeuw, regen, kou.. De dode huidcellen, restjes product en vrije radicalen hebben zich opgebouwd op de huid. En daar kom je maar op één manier van af: scrubben. Het nieuwe seizoen vraagt om een schone huid, door alle dode huidcellen van de huid te verwijderen. Gebruik daarna je favoriete masker om de huid soepel en gehydrateerd te houden!

2. Ga voor een lichtere aanpak

De dagen zijn voorbij dat je je helemaal moest inpakken met drie truien, een winterjas, een muts, een sjaal en natuurlijk dikke lagen met hydraterende crème en serums. In de lente is het tijd om jouw ‘zware’ huidverzorging te verwisselen voor lichtere lotions.

3. Gebruik zonnebrand

In de lente zul je ook wat meer van de zon te zien krijgen (dat hoop ik tenminste)! Daarom is het extra belangrijk om de huid te beschermen tegen de schadelijke UV-straling. Zorg er daarom voor dat je elke dag een SPF draagt en wanneer je in contact komt met de zon, je zonnebrand ook nog eens een keertje opnieuw aanbrengt.

4. Voeg een oogcrème toe

Zoals ik al zei, hoop ik in de lente wat meer van de zon te mogen zien. Mensen zijn in de lente daarom sneller geneigd om met hun ogen te gaan knijpen. Wat vervolgens natuurlijk rimpels kan veroorzaken! Om rimpels rond de ogen te voorkomen raden wij een oogcrème aan die de strijd met vroegtijdige huidveroudering aan gaat!

5. Ga voor minerale make-up

Het is ook tijd dat je jouw oude make-up een keertje inruilt. Wist je dat make-up een houdbaarheidsdatum heeft? En voor in de lente kan je het beste kiezen voor minerale make-up. Minerale make-up is make-up gemaakt van natuurlijke ingrediënten, die de huid laat ademen en daarnaast ook nog eens bescherming tegen de zon biedt!

Institut Esthetique – Aalsmeer

Benieuwd naar welke producten wij jou aanraden voor tijdens de winter? Neem dan contact met ons op, of kijk even verder op onze website. Je kun ook meteen een afspraak maken voor een heerlijke gezichtsbehandeling!

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit