Heb je ooit een nieuwe scrub of moisturizer gebruikt, waarna je hele gezicht rood en jeukerig werd. Dit zou aan aan de ingrediënten van deze producten kunnen liggen. Veel ingrediënten die exfoliëren of reinigen kunnen zorgen voor een geïrriteerde huid. Maar sommige mensen zijn hier veel gevoeliger voor dan andere en hebben misschien zelfs een allergie voor sommige van deze ingrediënten. Maar als je weet waarvoor je allergisch bent wordt het al een stuk makkelijker om alternatieven te vinden. In deze blog zetten wij een aantal ingrediënten die vaker voor allergische reacties zorgen, op een rijtje.

Let op de volgende ingrediënten:

  1. Aluminium – Dit wordt vaak gevonden in deodorant en anti-transpirant, omdat het helpt bij het verminderen van zweet. Maar omdat het een zout is, kan het ook zorgen voor roodheid, jeuk en zelfs zwellingen.
  2. Zuren – Zuren als Salicylic acid of Glycolic Acid worden vaak gebruik bij het behandelen van huidproblemen zoals acne. Deze actieve ingrediënten kunnen irritatie, droogheid en een branderig gevoel veroorzaken.
  3. Geurstoffen – Kunstmatige geurstoffen zijn de nummer één oorzaak van allergieën op de huid. Geurstoffen komen tegenwoordig zelfs in producten voor die beweren dat ze ‘geurloos’ zijn. Het kan onder andere uitslag, hoofdpijn en hoesten veroorzaken.
  4. Sulfaten – Hiermee wordt over het algemeen natrium lauryl sulfaat mee bedoeld. Dit wordt onder andere in reinigingsproducten gevonden. Mensen met een allergie krijgen hiervan vaak een droge, rode en gevoelige huid van.
  5. Conserveringsmiddelen – Dit wordt in bijna alle producten die water bevat teruggevonden. De meest voorkomende zijn bijvoorbeeld parabenen, imidazolidinylureum en Quaternium-15. Mensen met een allergie kunnen hierdoor zwellingen of netelroos krijgen.

De oplossing!

Ben jij snel allergisch voor veel huidverzorgingsproducten en weet je ondertussen niet meer wat je nog kunt proberen? Dan is Céll Fùsion C misschien wel wat voor jou. Dit merk is ontworpen met de nieuwste technologieën op het gebied van huidverzorging: de CMS technologie. De producten zijn speciaal ontwikkeld voor mensen met huidproblemen en zijn dus prima geschikt voor mensen met een gevoelige huid (en allergieën). De producten van dit merk bevatten geen schadelijke emulgatoren of schadelijke conserveringsmiddelen die de huid kunnen irriteren. Daarnaast bevatten de producten geen kunstmatige geur- of kleurstoffen. Zeker de moeite waard om uit te proberen!

Institut Esthetique Aalsmeer

Bij onze schoonheidssalon in Aalsmeer werken wij alleen met de beste merken op het gebied van huidverzorging en huidverbetering, waaronder Céll Fùsion C. Ben jij benieuwd naar de producten van CFC, maak dan meteen een afspraak bij onze salon of kom een keertje

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit