Zwanger zijn kan een hele speciale tijd van het leven zijn. Je begint met plannen voor als de baby er is. De babykamer moet klaargemaakt worden, je moet een naam kiezen en je moet misschien een babyshower regelen. Zoveel nieuwe ervaringen en zoveel veranderingen. En natuurlijk verandert het lichaam ook, en niet alleen de buik, maar ook de huid! Misschien krijg jij wel die mooie zwangerschapsgloed, maar daarnaast zijn er ook een aantal hoogte en dieptepunten waar de huid doorgaat in deze periode. In deze blog geven wij een aantal tips voor de zwangere vrouwen onder ons om de huid zo goed mogelijk te blijven verzorgen tijdens de zwangerschap.

Wij zetten de meest voorkomende huidproblemen van zwangere vrouwen op een rijtje en geven tips welke huidverzorging je het beste kunt gebruiken:

Vette huid en hormonale uitbraken.

Door al die hormonale veranderingen is het niet raar dat je huid vetter is en dat je vaker hormonale uitbraken krijgt, tijdens de zwangerschap. Gebruik daarom een cleanser die de strijd aangaat met acne, gebruik daarnaast 1 tot 2 keer in de week een reinigend masker. En gebruik als laatste een moisturizer met SPF of de gevoelige huid te beschermen tegen UVA en UVB straling.

Droge huid.

Dehydratatie is een ander huidprobleem dat vaak voorkomt tijdens de zwangerschap. Je zult misschien droge plekjes krijgen en een schilferige huid krijgen. Heb jij dit probleem, gebruik dan hydraterende producten! Gebruik een rijke moisturizer voor het gezicht en gebruik ook een moisturizer voor de huid rondom de ogen. Zorg er daarnaast voor dat je genoeg water drinkt om gehydrateerd te blijven.

Verkleuring.

Iets wat altijd al belangrijk is, maar nog belangrijker tijdens de zwangerschap is de huid te beschermen tegen schadelijke UV stralen. Op deze manier bescherm je de huid tegen verkleuringen. Zwangere vrouwen hebben een grotere kans op hyperpigmentatie. Gebruik een zonnebrand met vitamine C en SPF en zorg dat de zonnebrand een ‘broad spectrum’ heeft. Gebruik daarnaast een serum voor de dag en nacht.

Institut Esthetique Aalsmeer

We adviseren je om eerst je dokter te informeren wanneer je van producten wisselt tijdens de zwangerschap. Heb jij nog vragen over huidverzorging tijdens de zwangerschap, neem dan contact op met onze specialiste! Bij onze salon in Aalsmeer staat huidverbetering voorop. Wij helpen je graag van een huidprobleem af en adviseren je over de juiste huidverzorgingsproducten. Op onze website kun je ook direct een afspraak maken.

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit