Wie denkt dat tieners alleen acne kunnen krijgen hebben het helemaal mis! Volwassenen kunnen net zoals jongeren gewoon acne krijgen. De oorzaak van de acne is echter verschillend. De huid van een tiener en volwassenen verschilt namelijk. Daarom zullen we in deze blog de verschillen tussen volwassenen en jongeren acne bespreken en de manieren waarop deze verschillende soorten acne behandelt moeten worden. Heb jij last van acne, lees dan snel verder!

Oorzaak van acne

De oorzaak van de acne verschilt voor volwassenen en tieners. Tieners krijgen vaak acne door hun vette huid. Volwassenen daarentegen krijgen over het algemeen acne door hormonale schommelingen en door langzamere celvernieuwing dan ze hadden toen ze jonger waren. Hormonale uitbraken zijn de meest voorkomende vorm van acne bij volwassenen die vaak gepaard gaat met tekenen van huidveroudering. Door onregelmatige maandelijkse hormoonschommelingen worden overmatige oliën geproduceerd die in al verstopte poriën gaat zitten. Hierdoor vergroot de kans op het ontstaan van acne.

Plek van de acne

Ook de plek op het gezicht waar tieners en volwassenen acne krijgen verschilt. Tieners hebben dit vaak over het hele gezicht verspreid, terwijl volwassenen vaak acne krijgen rond de mond kin en de kaaklijn.

Soort acne

Bij tieners zien we dat ze vaak last krijgen van mee-eters, puistjes en cystische acne. Bij volwassenen komt het vaak terug in de vorm van rode uitbraken die vaak gepaard gaat met een gevoelige huid en een droge huid.

Behandeling van acne

Omdat de acne en de huid van volwassenen en jongeren verschilt is het ook belangrijk dat de behandeling wordt aangepast. Voor jongeren wordt vaak een intensievere behandeling gebruikt dan bij volwassenen. Deze behandeling bevat dan een hoger niveau aan actieve ingrediënten. Dit wordt vaak niet gebruikt bij volwassenen omdat de huid van volwassenen sneller uitdroogt dan die van jongeren. Bij volwassenen wordt er eerder gekozen voor een zachtere aanpak. Gebruik dan producten die acne en tekenen van veroudering bestrijden met een milde exfoliatie.

Institut Esthetique Aalsmeer

Bij onze salon in Aalsmeer hebben wij huidverzorgingsproducten voor zowel jongeren acne als acne voor volwassenen. De producten voor volwassenen acne bevatten ook ingrediënten die huidveroudering tegengaan. Heb jij last van acne en weet je echt niet hoe je ervan af komt, neem dan contact op met onze specialist voor een op maat gemaakt advies!

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit