Fijne lijntjes en rimpels in het gezicht zijn één van de meest zichtbare tekenen van huidveroudering. Ze worden veroorzaakt door afbraak van collageen en elastine in de huid. Wanneer we ouder worden kan ons lichaam niet genoeg collageen meer aanmaken om hetgeen wat afbreekt aan te vullen. Hierdoor verliest de huid zijn kracht en elasticiteit. Er zijn natuurlijk ook andere factoren die een rol spelen bij de vorming van rimpels. Roken, bijvoorbeeld, kan het huidverouderingsproces van de huid versnellen. Blootstelling aan de zon is een andere oorzaak van vroegtijdige huidveroudering.

Waarom heeft mijn huid collageen nodig?

Collageen is een Grieks woord dat ‘lijm-produceren’ betekent. Ook al is de collageen in ons lichaam niet echt plakkerig, het helpt wel bij het samenhouden van weefsels (zoals de huid en pezen) door de vorming van een uitgebreid netwerk van vezels. Collageen vezels versterken de huid, terwijl elastine zorgt dat de huid flexibel blijft. Wanneer we ouder worden, verliest het lichaam het vermogen om collageen en elastine te produceren. De huid wordt hierdoor minder stevig en verliest flexibel. Dit is wanneer fijne lijntjes en rimpels zichtbaar worden. Ook al is er geen manier om dit proces te voorkomen, er zijn wel manieren om vroegtijdige huidveroudering te voorkomen:

1. Gebruik een goede SPF

Blootstelling aan UV-straling kan ervoor zorgen dat collageen vezels worden verzwakt. Onderzoek wijst uit dat zonneschade één van de meest voorkomende oorzaken is van vroegtijdige huidveroudering. Gebruik zonnebrand met een factor van minimaal 15 om de huid te beschermen tegen UVA en UVB stralen.

2. Zorg dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt

Vitamine E kan de huid helpen beschermen tegen UVB schade. Terwijl retinol, een vorm van vitamine A, de zichtbare effecten van een afgenomen collageenproductie kan verminderen. Mineralen zoals koper en zink kunnen de uitstraling van de huid ook verbeteren. Kortom, de huid heeft vitamines en mineralen nodig!

3. Gebruik de juiste huidverzorging

Naast bovenstaande oplossingen, kan de juiste huidverzorging de huid ook beschermen tegen vroegtijdige huidveroudering. Laat je adviseren door onze specialist, voor de juiste huidverzorging die bij jouw huidtype past! Neem contact op met onze specialiste of maak meteen een afspraak voor een heerlijke behandeling.

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit