Ja je leest het goed, er is een zonnige kant aan stress. Veel mensen associëren stress met iets negatiefs, maar stress heeft ook voordelen! Het kan ingedeeld worden in twee gedachtegangen: de negatieve en de positieve. De negatieve manier van denken over stress is de meest voorkomende. Het wordt gezien als iets slechts, iets wat je slecht laat voelen en niet goed is voor de gezondheid. Maar er is ook een positieve manier van denken over stress, namelijk dat het goed is en het de prestaties verbetert. In deze blog kijken we naar wat er gebeurd met het lichaam als je stress ervaart en wat de voordelen zijn van een beetje stress.

Het lichaam

Wanneer je strest, gebeuren er een aantal dingen in het lichaam. De ademhaling versnelt bijvoorbeeld, en er gaat extra bloed naar de spieren. Daarnaast gaat de hartslag omhoog en krijgen de hersenen extra zuurstof. Daarnaast komt er ook extra glucose en endorfines vrij. Er gebeurt dus erg veel met het lichaam wanneer je strest! Maar de vraag is natuurlijk, welke voordelen het biedt..

Voordelen stress

  • De eerste, zoals we hierboven al hebben besproken, is het verbeteren van de prestaties. In een stressvolle situatie presteren we fysiek en mentaal beter.
  • Ten tweede houdt het je alert. Door ons overlevingsinstinct zijn we alert als er gevaar dreigt. Ons lichaam reageert hierop door te oordelen hoe het hiermee om moet gaan.

Institut Esthetique

Volgens onderzoek gaat het niet om de soort stress, maar hoe het wordt gezien door degene die het ervaart. Stress kan dus tot een bepaald level voordelen bieden, zoals betere prestaties. Dit heeft wel betrekking tot een bepaald level, het is belangrijk dat de stress goed in balans houdt en het niet de overhand laat nemen. Toch is het een discutabel onderwerp. Wat denk jij? Is er ook een positieve kant aan stress? Het is belangrijk dat het lichaam genoeg tijd krijgt om tot rust te komen. Wat we wel zeker weten is dat er een goede manier is om te ontstressen, namelijk: tijd voor jezelf nemen. Verwen je daarom met een heerlijke gezichtsbehandeling! Kijk voor meer informatie op de website van Institut Esthetique of maak meteen een afspraak.

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit