De laatste tijd wordt het steeds bekender: minerale make-up. Er wordt gezegd dat dit beter is dan ‘normale make-up’. Maar wat is minerale make-up precies en is het ook echt beter? De naam verklap het eigenlijk al een beetje. Minerale make-up is gemaakt uit natuurlijke ingrediënten, zoals natuurlijke en zuivere mineralen en pigmenten. De make-up bevat geen schadelijke conserveringsmiddelen en heeft daarnaast ook nog eens een verzachtende werking op de huid. Maar minerale make-up kent nog veel meer voordelen, die je in deze blog kunt lezen. Daarnaast zal ik in deze blog mijn favoriete make-up merk bespreken!

Voordelen van minerale make-up

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen heeft minerale make-up dus veel voordelen en kunnen we ook wel concluderen dat deze make-up beter is voor de huid dan normale make-up. Ten eerste bestaat de make-up alleen uit natuurlijke ingrediënten en bevat het geen schadelijke stoffen. Daarnaast hebben de mineralen in de make-up een beschermende werking tegen UV straling. Maar dat is nog niet alles, minerale make-up heeft een lange houdbaarheidsdatum en is ook erg zuinig in gebruik. Je doet er dus extra lang mee, maar hebt toch een dekkend resultaat.

Omdat de make-up geen schadelijke stoffen bevat, is het ook geschikt voor de meest gevoelige huid. Zelfs met acne, een allergie of andere huidproblemen is deze make-up geschikt. Voor ieder huidtype! De huid kan ademen en de make-up zal de huid ook niet uitdrogen. Een voorbeeld van een minerale make-up merk is Youngblood Cosmetics.

Youngblood Mineral Cosmetics

Youngblood Cosmetics is een Amerikaans minerale make-up merk ontwikkeld door Pauline Youngblood. Pauline heeft het merk speciaal ontwikkeld voor mensen die make-up wilde gebruiken na medische ingrepen. De make-up moest dus geschikt zijn om roodheid en blauwe plekken te verbergen en heeft een natuurlijke uitstraling. Maar daarnaast moest de make-up het genezingsproces niet vertragen, de huid moest dus nog steeds kunnen ademen. Youngblood is daarvoor ontwikkeld voor de meest gevoelige huid en kan ook gebruikt worden als huidverzorgingsproduct. Veel van de producten zijn zelfs geschikt voor veganisten!

Institut Esthetique in Aalsmeer

Naast dat we recentelijk zijn verhuisd, is er nog meer veranderd bij Institut Esthetique. Wij werken tegenwoordig namelijk met nieuwe merken, waaronder ook Youngblood Mineral Cosmetics. Wij willen alleen het beste voor de klanten en daarvoor hebben wij gekozen voor kwaliteits- make-up. Wil jij een touch-up of producten voor thuis kom dan langs bij onze salon in Aalsmeer! Kijk op onze website voor meer informatie.

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit