Wist je dat komkommers eigenlijk fruit zijn en helemaal geen groenten? Dr. Murad heeft veel te vertellen over komkommers. Onderzoeken laten zien dat komkommers verschillende voordelen heeft voor het lichaam. Zowel voor buitenaf, binnenaf en op emotioneel vlak. Lees hier meer over de vele voordelen die komkommers jou kunnen bieden:

Ultieme hydratatie

Als voedsel, bieden komkommers een ultieme hydratatie. Komkommers bestaan namelijk voor ongeveer 95% uit water. Als we het over komkommers hebben, denken we vaak ook aan de spa. Waar iemand komkommers op de ogen heeft. Dit is niet alleen voor de sier of het verkoelende effect, maar ook voor de hydratatie! De plakjes komkommer zorg ervoor dat de huid rondom de ogen niet uitdroogt, dat donkere kringen worden verminderd en ontstekingen worden geremd. Daarnaast zijn komkommers ook gebruikt om rimpels en zonneschade te behandelen, en zijn ze ook gebruikt als een moisturizer. Maar komkommers hebben ook veel voordelen als je het eet.

Weinig caloriën

Komkommers zijn gerelateerd aan komkommers en hebben relatief weinig calorieën, met maar 15 calorieën per (ongeveer) 100 gram. Komkommers bevatten hoge levels aan krachtige antioxidanten, vitamines en mineralen. Met zulke hoge levels water en de toegevoegde bonus van natuurlijke voedingsstoffen en mineralen, zijn komkommers een goede manier om water binnen te krijgen. Daarnaast zijn ze het perfecte alternatief voor sportdrankjes. De beste manier om vocht binnen te krijgen is ook door het eten van waterrijk voedsel. Verschillende onderzoeken laten ook zien dat komkommers voordelen bieden voor huidproblemen als acne. Maar hoe dit precies gebeurt is nog onduidelijk.

Anti-stress

Komkommers hebben ook voordelen, wanneer het uitkomt op emotionele verzorging. Stress is een dreiging die is bekend staat om negatieve effecten uit te oefenen op onze gezondheid en welzijn. Chronische stress, ontstaan door het milieu, kan leiden tot cel beschadiging. Wanneer cellen zijn beschadigd, zul je ook meer gedehydrateerde cellen hebben. Door komkommers te eten kun je het vochtverlies verhelpen, wat een positief effect kan uitoefenen om de stress te verminderen. En zo natuurlijk ook de strijd aan te gaan met vroegtijdige huidveroudering, die veroorzaakt kan worden door stress.

Institut Esthetique – Aalsmeer

Naast het gebruik van komkommers, blijf huidverzorging ook belangrijk voor een gezonde huid. Laat je door onze specialiste adviseren over de huidverzorging die bij jouw huid past. Neem contact op of maak meteen een afspraak.

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit