Ja wij horen het vaak genoeg: ‘Oma die smeerde altijd Nivea op haar gezicht en die had nergens last van!’. Ook op het gebied van huidverbetering zijn er ‘tradities’, bijvoorbeeld in families. Omdat oma het ook altijd deed het vast wel goed zal zijn voor de huid. Of de reclame zegt dat het goed is voor mijn huid dus dan zal dat wel kloppen. Er zijn een aantal absolute DONT’S op het gebied van huidverbetering. En om je een klein beetje op weg te helpen hebben we een aantal DONT’S (die we best vaak zien terugkomen in onze salon in Nieuw-Vennep), voor jou op een rijtje gezet!

  1. De welbekende make-up afhaal doekjes: stop hier direct mee en gooi ze meteen weg. De make-up afhaal doekjes zijn mega slecht voor je huid! Ik zie ze vaak genoeg liggen bij vriendinnen en mijn eerste neiging is om ze direct op te pakken en weg te gooien. Het beste wat je kunt doen is een goede make-up remover kopen die je op een watje doet. Of gewoon een reiniging mengen met water en zo je make-up verwijderen!
  2. Ja hij hoort er toch tussen: roken. Een van de meest voorkomende DON’T. Helaas zijn er nog heel erg veel mensen die wel een mooie gezonde huid willen, maar die ook nog roken. Op het moment dat je stopt met roken zal je zonder dat je iets verandert aan je levenspatroon gaan zien wat voor effect dit heeft voor je huid. Misschien idee voor 2017?
  3.  Drank. Ja als we dan toch bezig zijn met roken kunnen we ook meteen drank er bij halen. Want ja ook drank is heel erg slecht voor de huid. Ik merk het zelf direct wanneer ik een avond ben wezen stappen en dus ook laat naar bed ben geweest. Dat mijn huid hierop reageert. Zelf krijg ik dan van die witte pukkeltjes op mijn gezicht. Dan weet ik meteen dat het mijn eigen schuld is! Hier valt ook eigenlijk vrij weinig tegen te doen.
  4. Zelf puistjes uitknijpen is ook zo iets wat een echte DON’T is! Wat je doet is eigenlijk alleen maar meer bacteriën toevoegen aan de wond die je maakt door het puistje uit te knijpen. Probeer dus altijd van je puisten af te blijven en ga eens in de zes weken voor een gezichtsbehandeling bij een schoonheidsspecialist zodat zij dit voor jou kunnen doen.
  5. Ja deze verwacht denk ik niet iedereen, maar bellen met je mobiel is ook zoiets wat heel veel bacteriën met zich meebrengt. Het beste wat je dus kunt doen is of je mobiel niet tegen je gezicht houden of je mobiel eens in de zoveel tijd wassen (vergeet meteen ook niet je handen vaker te wassen).
  6. De volgende DON’T is wel een beetje voor de hand liggend maar nog steeds wordt dit vaak vergeten: make-up verwijderen voordat je gaat slapen. Heel erg belangrijk en zeker als je foundation gebruikt wat de huid afsluit. Als je make-up een hele nacht op je gezicht laat zitten verstopt dit de huid. Terwijl de huid in de nacht juist tijd heeft om te herstellen.
  7. Scrubben, scrubben en nog eens scrubben. Nee dames en heren te veel scrubben is NIET goed voor de huid! Het zorgt er zelfs voor dat je met te veel scrubben de huid echt kapot gaat maken. Vraag dus aan jouw schoonheidsspecialiste wat zij denkt dat het beste is, maar gemiddeld is twee keer scrubben per week voldoende.

Conclusie:

Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je beter niet kunt doen als je bezig bent met huidverbetering. Te weinig water drinken is er nog één, geen maaltijd overslaan en niet te veel suiker of zout te eten! Het lijken heel veel dingen, maar als je op alles een klein beetje let zal dit direct zichtbaar worden op de huid. Een gouden tip: ga iedere zes weken voor een gezichtsbehandeling naar de schoonheidsspecialist. Zo krijgt de huid een extra boost zodat het nog harder gaat werken!

Kijk voor meer informatie over onze gezichtsbehandelingen op de website.

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit