Collageen is het fundament van een gezonde huid. Het bied de natuurlijke ondersteuningsstructuur die de huid elasticiteit en kracht geeft. Het helpt de lippen om vol te houden en het voorkomt hangende wangen. Maar naarmate we ouder worden neemt de natuurlijke productie van collageen af. Over het algemeen, zijn de eerste tekenen van leeftijd gerelateerde collageen verlies te zien aan het ontstaan van fijne lijntjes, die naar verloop van tijd veranderen in rimpels. Zowel vrouwen als mannen verliezen na hun 30ste jaar ongeveer 1% van hun collageen per jaar. In de overgang versnelt dit voor vrouwen in de eerste 5 jaar. Om deze afname van collageen te bestrijden, zijn er een aantal voedingsproducten die de aanmaak van collageen stimuleren!

Wat moet ik eten?

Om de afname van collageen te verminderen, is voeding belangrijk. Stimuleer de aanmaak van collageen door het volgende te eten:

  • Vis. Omega-3 vetten in vis creëren het ideale milieu voor collageenproductie. Deze voedingsstof vind je in vis zoals zalm en zwarte kabeljauw.
  • Pruimen. Wanneer vrije radicalen de huid ‘aanvallen’, wordt collageen afgebroken. Neem pruimen, die vol zitten aan antioxidanten, om de huid te beschermen tegen vrije radicalen. Eet vijf tot zes pruimen per dag.
  • Manuka honing. Deze speciale honing uit Nieuw-Zeeland staat al lang bekend voor zijn speciale helende eigenschappen. De honing is rijk aan antioxidanten en helpt in de vorming van collageen.
  • Ananas. Ananas zit vol met het mineraal mangaan, die nodig is voor de collageenproductie. Het is ook belangrijk voor het helen van wonden.
  • Kalkoen. Kalkoen zit vol met carnosine. Uit onderzoek blijkt het dat carnosine de collageenafbraak vertraagd.
  • Sinaasappel. Het lichaam gebruikt Vitamine C om collageen, elastine en proteïne aan te maken om de huid stevig te houden.
  • Grapefruit. Net als sinaasappel zit Grapefruit vol met Vitamine C. Dus een grapefruit is het perfecte alternatief voor als je een keer geen zin hebt in sinaasappels.
  • Schelpdieren. Schelpdieren bevatten veel koper, wat belangrijk is om collageen en elastine te binden voor een sterke en gezonde huid.
  • Tomaten, peper en bieten. Deze producten zijn de perfecte bron van lycopeen en antioxidanten die de collageen schade voorkomen.

Huidverzorging

Naast de voeding is een goede huidverzorging ook belangrijk om de collageenproductie te stimuleren. Kom langs bij ons instituut in Aalsmeer om een persoonlijk huidverzorgingsadvies te krijgen. Met de juiste producten voorkom je vroegtijdige huidveroudering en stimuleer je de collageenproductie van de huid. Onze specialist helpt je graag verder! Neem contact op of maak direct een afspraak online.

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit