Hoe vaak snooze jij voordat je je bed uitkomt? Ben jij ook een avond persoon en heb jij elke ochtend een gevecht met jezelf om je bed uit te komen? Lees deze tips om jouw energie in de ochtend een boost te geven, zodat je de dag vol energie kan beginnen! Je hebt het vast wel eens gehoord: ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Wanneer je een gezond ontbijt eet, bij voorkeur met eieren en vers fruit, kun je de dag beginnen met voldoende energie!

Koffie om wakker te worden

Voor veel mensen bestaat het ochtend ritueel ook uit een kop koffie om meer energie te krijgen. Uit onderzoek blijkt dat cafeïne goed is voor het geheugen en het krijgen van energie. Maar zoals veel dingen is een teveel nooit goed. Teveel cafeïne kan zorgen voor rusteloosheid, irritaties en een verhoogde bloeddruk. Houd je van koffie dan is het de perfecte oplossing om een boost te krijgen in de ochtend, als je maar drinkt met mate! Maar vermijd jij liever een hoge dosis aan cafeïne, dan hebben wij vijf alternatieven om toch energieboost te krijgen in de ochtend.

Alternatieven voor koffie

  • Ginko Biloba – dit is een kruidenextract dat uit de noot van een ginko biloba boom komt. Je hebt dit in de vorm van een thee drinken. In China werd het vroeger voor lange tijd als medicijn gebruikt. Ginko biloba heeft een vaatverwijdende werking, waardoor de bloedsdoorloop verbetert, waardoor je je meer energiek voelt.
  • Ginseng – dot wordt gewonnen van de ginseng wortel. Net als ginko biloba verbetert gingseng de bloedsomloop, wat een stimulerend effect heeft wat vergelijkbaar is met het effect van koffie. Gingseng wordt ook vaak als thee gedronken.
  • Groene thee – dit wordt beschreven als een ‘rustige’ vorm van energie, in vergelijking met koffie. Het boost het metabolisme en biedt antioxidanten en vitaminen.
  • Yerba Mate – dit is een ander kruidenextract, vol aan antioxidanten en vitamines. De antioxidanten en vitamines bieden een langdurige en natuurlijke vorm van energie.
  • Vitamine 12 – dit is een perfecte oppepper voor als je wakker wordt in de ochtend. Drink een glas water met de aanbevolen dosis B12. De vitamine zal de natuurlijke energie verbeteren

Institut Esthetique Aalsmeer

Bij onze salon vinden wij dat huidverbetering en huidverzorging niet alleen van buitenaf komt, maar ook van binnenuit. Het is daarom belangrijk dat jouw voeding gezond is. Want een gezonde huid is een mooie huid. Daarom hebben wij ook voedingssupplementen die gebruikt worden als aanvulling op de voeding, die tekorten aan vitamines en mineralen aanvult. Perfect voor als je een energieboost nodig hebt, en zelf perfect wanneer jij huidproblemen hebt. Vraag onze specialist om advies over jouw voeding! Neem contact op of maak meteen een afspraak.

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit