Veel mensen vinden het verzorgen van de huid maar onzin, maar niets is minder waar. De huid maakt een groot deel uit van het lichaam en je moet er je hele leven mee doen. En wanneer je de huid wel goed verzorgd krijg je ook minder last van huidproblemen zoals acne of fijne lijntjes en rimpels. Ik vond het zelf vroeger ook altijd grote onzin om die dure producten aan te schaffen om op mijn gezicht te smeren. Maar sinds ik het heb geprobeerd kan ik niet meer zonder! Ik merk dat mijn huid er gezonder uitziet en dat ik ook bijna geen last meer heb van huidproblemen. Het is wel belangrijk dat de huidverzorgingsproducten ook echt bij jouw huidtype passen, anders werkt het nog steeds niet.

Maar wist je dat er naast het gebruik van huidverzorgingsproducten en af en toe een behandeling in de schoonheidssalon nog meer dingen zijn die je kunt doen om de huid te verzorgen. En deze dingen hoeven helemaal niet duur te zijn. Veel van deze dingen zijn zelfs gratis en heel makkelijk toe te passen in je dagelijkse routine. Maar ja wat dan? In deze blog zal ik deze tips voor jou op een rijtje zetten. Dus hieronder negen makkelijke en gratis/ goedkope tips om de huid te verzorgen.

Een aantal tips op een rijtje

Voor het gemak zetten we deze tips voor jou op een rijtje. De meeste tips zijn heel makkelijk toe te passen in jouw dagelijkse routine. Pas deze tips toe en je huid zal blij met je zijn! Vergeet niet dat je met deze tips nog niet klaar bent. Het gebruik van huidverzorgingsproducten is nog steeds erg belangrijk!

  1. Douche niet te heet, ga daarvoor in de plaats onder een lauwwarme douche.
  2. Haal voor dat je gaat slapen je make-up eraf, probeer dit zoveel mogelijk met alleen water.
  3. Drink voldoende water, of eet veel watterijk voedsel zoals rauw groente en fruit.
  4. Wees voorzichtig met de huid tijdens het afdrogen.
  5. Zorg dat je genoeg vitamines en mineralen binnenkrijgt.
  6. Drink met mate (dit geldt ook voor koffie) en stop met roken.
  7. Ga niet onder de zonnebank of blijf niet te lang in de zon liggen.
  8. Gun jezelf rust en doe eens in de zoveel tijd wat voor jezelf.
  9. Probeer elke dag minimaal 30 minuten te sporten.

Laat jezelf verwennen

Wil jij je huid optimaal verzorgen, laat jezelf dan verwennen met bijvoorbeeld een gezichtsbehandeling. Bovenstaande tips zijn slechts het begin bij het verzorgen van de huid. Ga eens in de zoveel tijd langs voor een gezichtsbehandeling om de huid mooi en gezond te houden. Een gezichtsbehandeling of andere huid verbeterende behandeling is ook perfect als je last hebt van een bepaald huidprobleem. Ben jij geïnteresseerd in een huid verbeterende behandeling, kom dan langs bij schoonheidsinstituut Institut Esthetique in Aalsmeer! De specialiste zal dan kijken welke behandeling en huidverzorgingsproducten het beste bij jouw huid zal passen.

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit