Een koude wind, sneeuw en ijs laat ons allemaal verlangen naar warmte. De verwarming staat weer aan, we liggen onder wollen dekens en nemen extra warme douches. Jammer genoeg zijn het juist deze dingen, die ons warm houden, die onze huid veranderen van gezond naar droog, rood en geïrriteerd. Maar wat zijn precies de oorzaken van deze huidproblemen die vaak ontstaan in de winter?

1. Daling van de temperatuur

Naast dat de temperaturen in de herfst en de winter dalen, daalt de luchtvochtigheid ook. Dit zorgt er vervolgens voor dat het water in de  huid verdampt.

Oplossing: Eén manier om het verlies van dit vocht te voorkomen, is door blootgestelde lichaamsdelen zoals de handen en het gezicht te bedekken. Zorg dus dat je een sjaal, muts en handschoenen draagt als het koud is in de winter. Draag je kleding niet alleen in lagen, maar ook je huidverzorging.

2. De verwarming

De centrale verwarming, verwarming in de auto en zelfs verwarmde dekens, zijn een must voor veel mensen. Maar misschien is het je wel eens opgevallen dat de huid gaat jeuken en irriteren. Een verwarming, net als een daling van de temperatuur, zorgt ervoor dat het vocht uit de huid wordt gezogen.

Oplossing: Zorgt ervoor dat je gehydrateerd blijft door genoeg water te drinken, maar ook te eten! Eet waterrijk voedsel, zoals komkommers, spinazie en wortels. Doe daarnaast een extra trui aan, in plaats van de verwarming hoger te zetten..

3. Een warme douche

We weten dat niks beter voelt dan het nemen van een warme douche. Maar een warme douche of een warm bad zorgen er ook weer voor dat de huid droger wordt.

Oplossing: Probeer de temperatuur iets lager te zetten. En zorg er vervolgend voor dat je de huid droog dept, in plaats van wrijft. En vergeet natuurlijk niet je huidverzorging, eentje die de huid goed hydrateert!

4. Wol en synthetische stoffen

Wol houdt je misschien wel warm, maar het zal ook zorgen dat de huid gaat jeuken. Synthetische stoffen (die niet goed kunnen ademen) zoals wol, polyester en nylon kan er voor zorgen dat de huid gaat jeuken in de winter. Kies voor een stof die de huid laat ademen, zoals katoen.

Oplossing: Vermijd synthetische stoffen en zorg dat je de huid ongeveer één keer per week exfolieert.

Institut Estehtique Aalsmeer

Wil jij een advies over de beste huidverzorging voor tijdens de winter? Neem dan contact op met onze specialist in onze schoonheidssalon. Bekijk onze website voor meer informatie, of maak meteen een afspraak!

murad-wit
beautysupps-wit
youngblood-wit
cell-fusion-c-wit
genosys-wit